Vervul je woonwensen

Vervul je woonwensen

Veel mensen willen hun bestaande woning aanpassen zodat deze beter aansluit bij hun woonwensen van deze tijd.
De meeste woonwensen die we tegenkomen zijn :

 • moderniseren van keuken, badkamer en toilet,
 • meer wooncomfort en meer sfeer en gezeligheid in huis en
 • meer ruimte: een extra slaapkamer, een extra werkplek en meer bergruimte.

Vaak blijven de woonwensen te lang liggen omdat men twijfelt over verbouwen of verhuizen. Gezien de huidige situatie op de huizenmarkt besluiten steeds meer mensen om hun eigen woning te verbouwen.
Twijfel je of het mogelijk is om jouw woonwensen in je huidige woning te realiseren? Wil je starten met een verbouwing maar weet je niet precies waar je het beste kunt beginnen? Neem contact op met ValueStyling en laat je helpen bij het realiseren van jouw woonwensen.

Effecten van gerealiseerde woonwensen zijn heel persoonlijk en het is gebruikelijk dat woonwensen veranderen in de loop van de jaren.
Onderzoek toont aan dat mensen die wonen in een leefomgeving waar ze ongelukkig van worden, stress ervaren. Deze langdurige stress heeft een negatieve invloed op de gezondheid. Mensen die wonen in een harmonieus ingerichte woning die rust uitstraalt ervaren minder stress.
Mensen die wonen in een prettig ingerichte woning ervaren meer woongeluk en zijn meer tevreden met hun leven.

Vaker vrienden op bezoek
Hetzelfde onderzoek laat zien dat mensen die tevreden zijn over hun woning meer sociale interactie hebben, d.w.z. vaker hun vrienden uitnodigen bij hun thuis.

Van woonwensen naar werkelijkheid

Wil jij jouw woonwensen realiseren in jouw bestaande woning, maar twijfel je of het gewenste eindresultaat past? Wij kunnen jou hierbij begeleiden waarbij we gebruik maken van computerprogramma´s zodat we realistische 3D impressies van het resultaat na de verbouwing aan jou kunnen presenteren.
Wil je dit ook? Neem dan contact op met ValueStyling.nl

Veel woningen worden gekocht door investeerders om te verhuren.
Deze investeerders laten de woning opknappen om daarna zo snel mogelijk in de markt te zetten. Wij zien in de praktijk dat hier veel ruimte is voor verbetering. Met meer aandacht voor planning en ontwerp van de woning wat leidt tot een meer aantrekkelijke woning en een hogere huuropbrengst. Dit laatste omdat er in het ontwerp meer rekening is gehouden om het aantal huurpunten te verhogen.

Hoe kun je meer huurpunten realiseren in jouw woning?
Verhuur jij momenteel een woning of overweeg je om in de toekomst jouw woning te verhuren? Let dan goed op de kansen om jouw huurprijs en je rendement te verhogen.
Veel woningen die worden verhuurd kunnen met relatief eenvoudige ingrepen meer huur opleveren. Vaak kun je zonder grote verbouwing eenvoudig meer huurpunten realiseren in jouw woning. In veel gevallen zal de huurder je dankbaar zijn omdat meer huurpunten leidt tot meer woongenot.
Wil je hier meer over weten neem dan contact op met ValueStyling.nl

Inspiratie voor het invullen van woonwensen

Vaak komt het voor dat je ontevreden bent over je huidige interieur, maar je weet niet goed hoe het anders zou moeten en waar je het beste kunt beginnen. Het doorbladeren van interieur tijidschrijften offline en online gaan veelal over uitgesproken stijlen en soms is het moeilijk om daar iets terug te vinden wat op een consistente manier past bij jouw woning en stijl.

Wil jij inspiratie opdoen voor het samenstellen van jouw woonwensen?
Een eerste advies is om te beginnen met het afbakenen van deze woonwensen. Per ruimte of per woonfunktie groeperen wat je wilt en wat je aanspreekt. Bijvoorbeeld de eethoek, de zithoek in de woonkamer of juist de keuken of de badkamer?
Zo kan je per ruimte een eigen moodboard samenstellen.

Wat is een moodboard?
Een moodboard is een verzameling van visuele indrukken, zoals foto´s, plaatjes en teksten, die een sfeer weergeven. Door een groepering of collage te maken van deze plaatjes kun je ideeën en inspiratie opdoen.
Een belangrijke funktie van een moodboard is het uitdrukken en kunnen communiceren over welke sfeer je wilt bereiken.
De letterlijke vertaling betekend “sfeer bord”.

Hoe maak je een moodboard?
Dat kun je met het traditionele knip en plakwerk doen, maar je kunt dit gemakkelijker op je telefoon doen met een App. Enkele suggestie zijn Pinterest en Canva, maar er zijn zelfs specifieke moodboard Apps.
Laat de kleuren, vormen en materialen die je aanspreken terugkomen in jouw moodboard. Gebruik ca. 10 plaatjes per ruimte. Laat aansprekende details zien maar probeer ook een overzichtsplaatje op te nemen.
Veel plezier en succes met het maken van jouw moodboard per ruimte.

Wat doe je na het maken van een moodboard?
Wanneer je een moodboard hebt gemaakt waar jezelf blij van wordt, heb je een belangrijke mijlpaal bereikt. Je hebt nu een selectie gemaakt van stijlelementen (per ruimte) die jij mooi vindt en waarmee jijzelf of samen met een interieurstylist een passend ontwerp kunnen maken.
Heb jij hulp nodig met het maken van een passend ontwerp of wil je hier meer over weten neem dan contact op met ValueStyling.nl

Enkele voorbeelden van woonwensen ter inspiratie:

Het scala aan diversiteit van woonwensen is enorm. Toch komen enkele
woonwensen regelmatig terug.
Enkele voorbeelden van woonwensen waar wij klanten vaak bij helpen zijn:

 • Meer ruimte en comfort in jouw bestaande woning;
 • nieuwe keuken, andere keukenindeling, open keuken met kookeiland;
 • moderne badkamer met inloopdoucheModern toilet en/of extra toilet;
 • extra slaapkamer in je woning;
 • meer bergruimte in je woning;
 • Moderne ramen met isolerend glas en kunstof kozijnen;
 • Het veiliger maken van jouw woning;
 • Meer huurpunten realiseren in huurwoning;
 • Overige woningaanpassingen van groot tot klein.

Heel concrete woonwensen die wij regelmatig van onze klanten horen zijn;
De keuken upgraden door een inductiekookplaat, een nieuwe oven te plaatsen of de hele keuken te vernieuwen;
Meer comfort in de bestaande badkamer brengen, met o.a. een rainshower met thermostaatkraan, spiegelkast met LED verlichting, een dubbele wastafel, eventueel een toilet met ingebouwde douche-toilet, etc.

Waar kan jouw woning verbetering gebruiken?

De één zoekt inspiratie over welke kleur op de wand ofwelke keuken het beste bij jou past.
De ander is op zoek naar nieuwe meubels en vraagt zich af hoe je ze in de ruimte plaatst.
Zo heeft iedereen weer andere vragen of twijfels over verschillende onderwerpen betreffende je woning.
Wil jij klankborden of wil jij iemand die een passend ontwerp maakt?
Neem dan contact op met ValueStyling.nl.

Over de schrijver
Simone is een ervaren vastgoed styliste werkzaam in de regio haaglanden en sinds 2014 succesvol in het restylen van woningen voor verhuur, verkoop en eigen bewoning.
Reactie plaatsen